< το Δ.Σ του σωματείου μας εύχεται σε όλους τους συνάδελφους Καλές υπηρεσίες!!! >>.

B

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Προσωπική διαφορά πρώην δημοτικών αστυνομικών.

Κύριε Υπουργέ,
Με την ψήφιση και έκδοση του νομοσχεδίου, (Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας - Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις.), σε ΦΕΚ (107-31/7/2017), πραγματοποιείται μια μισθολογική και συνταγματική αποκατάσταση των συναδέλφων μας πρώην Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι μετατάχθηκαν στα Καταστήματα Κράτησης της χωράς.
Πλέον για να ολοκληρωθεί η πλήρης ενσωμάτωση τους, πρέπει να πράξετε το δίκαιο και συνταγματικά επιτασσόμενο, δηλαδή να παραχωρήσετε στους εν λόγω υπάλληλους την υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) της υπηρεσίας στην οποία μετατάχθηκαν δηλαδή στην υπηρεσία της Εξωτερικής Φρούρησης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα εξακολουθούν να αισθάνονται την άνιση μεταχείριση και τον μισθολογικό υποβιβασμό στον οποίο υποβάλλονται μέχρι και σήμερα.
Άλλωστε σε απάντηση σας στην ολομέλεια για την ψήφιση του νομοσχεδίου είχατε αναφερθεί και σε απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου (122/2015), σύμφωνα με την οποία μετατασσόμενος υπάλληλος όφειλε να λαμβάνει την υπερβάλλουσα μείωση του φορέα υποδοχής στον οποίο μετατάχθηκε.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, την πρόθεση σας να προβείτε στην άρση της άνισης μισθολογικής μεταχείρισης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, αλλά γνωρίζοντας και της δυσμενείς επιπτώσεις της μετάταξης τους, αναμένουμε την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω υπάλληλοι θα αντιμετωπίζονται το ίδιο όχι μόνο πειθαρχικά και εργασιακά αλλά και μισθολογικά.
Διορθώστε μια αδικία όχι όμως με μια καινούργια αδικία. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου