< το Δ.Σ του σωματείου μας εύχεται σε όλους τους συνάδελφους Καλές υπηρεσίες!!! >>.

B

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Κατάθεση εγγράφου και αίτημα για υπογραφή ΚΥΑ από υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, για δικαίωμα νοσηλείας σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τους Εξωτερικούς Φρουρούς.



Αίτημα για δικαίωμα νοσηλείας σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τους Εξωτερικούς Φρουρούς κατέθεσε το Ανεξάρτητο Σωματείο «Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων ΥΕΦΚΚ», με αρ.πρωτ 78/17-06-2016, όπως ισχύει για  όλους τους ένοπλους-ένστολους στην Ελλάδα.
Η Εξωτερική Φρουρά αποτελεί ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα, λειτουργεί με τους δικούς της κανονισμούς και οι εξωτερικοί φρουροί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες με αυτές της Ελληνικής Αστυνομίας. Συστάθηκε με τον Ν.2721/99, και ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σκοπός και αποστολή της είναι η εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, η φρούρηση των νοσηλευόμενων κρατουμένων και η πάσης φύσεως μεταγωγές.
Ένα από τα βασικά αιτήματα των Εξωτερικών Φρουρών, το οποίο έχει τεθεί υπόψη των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα τελευταία χρόνια, είναι η δυνατότητα νοσηλείας των Εξωτερικών Φρουρών, στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους ένοπλους και ένστολους υπαλλήλους.
Πρόκειται για ένα απολύτως δίκαιο αίτημα καθώς είναι γνωστό το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού δύο υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού από κρατούμενο. Για τον έναν υπάλληλο κρίθηκε αναγκαίο να του παρασχεθεί ειδική περίθαλψη από τους ιατρούς του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Για να καταστεί αυτό δυνατό χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του ιδίου του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όπως επίσης όλοι θυμούνται τους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς Εξωτερικών Φρουρών, το 2001 από το διαβόητο κακοποιό Πάσαρη με πυροβόλο όπλο και το 2013 από οργανωμένη επίθεση αλβανών κακοποιών με πολεμικά όπλα.
Αναμένουμε την θετική έκβαση του αιτήματός μας με την έκδοση ΚΥΑ,  προκειμένου να καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα μας δίνουν αυτό το δικαίωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου