< το Δ.Σ του σωματείου μας εύχεται σε όλους τους συνάδελφους Καλές υπηρεσίες!!! >>.

B

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ



κ. Υπουργέ,
με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ A' 107/31-07-2017  Ν. 4483) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λαμβάνει μια γενναία πρωτοβουλία για την μισθολογική αποκατάσταση όλων των υπαλλήλων που εντάχθηκαν βίαια στο καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 99 γίνεται ειδική μνεία για τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι παρέμειναν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χωράς και τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να λάβουν και αυτοί την προσωπική διαφορά η οποία τους περικόπηκε κατά την μετάταξη τους.
Το συγκεκριμένο άρθρο επίσης αναφέρεται στην προσωπική διαφορά του ν. 4024/2011 δίχως όμως να ξεκαθαρίζει αν πρόκειται για τον φορέα υποδοχής η προέλευσης.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης προσπάθησε στην ολομέλεια να ξεκαθαρίσει το θέμα απατώντας σε ερώτημα του κ. Βορίδη, και αναφέρθηκε για εξομοίωση των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν στις εκεί υπηρεσίες, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Εάν λοιπόν σκοπός είναι να δοθεί η προσωπική διαφορά του φορέα υποδοχής δηλαδή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τότε θα έχετε προβεί στην πιο ορθολογική αλλά και συνταγματική απόφαση. Αλώστε σκοπός του ανωτέρω πολυνομοσχέδιου είναι ίδια αμοιβή για ίδια εργασία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η καταβληθείσα προσωπική διαφορά δεν θα εξυπηρετεί τον ρόλο του ψηφισθέντος πολυνομοσχέδιου ούτε θα εξομοιώνει και θα καταργεί αλλά θα διατηρεί τις μισθολογικές ανισότητες.
Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα συναδέλφων μας πρώην Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι μέσω της κινητικότητας υποβαθμίστηκαν σε εκπαιδευτικές κατηγορίες κατώτερες από αυτές που αρχικά είχαν προσληφθεί (από ΠΕ και ΤΕ σε ΔΕ), καθώς και υπάλληλοι με πολλά έτη υπηρεσίας οι οποίοι θα απωλέσουν το δικαίωμα της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση παραχώρησης του φορέα προέλευσης.
Επίσης με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου τον Ιανουάριο του 2016 η προσωπική διαφορά εξισώθηκε με τις μισθολογικές ωριμάνσεις των υπάλληλων. Εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα λοιπόν ότι σε περίπτωση υπάλληλου ο οποίος δεν θα πάρει προσωπική διαφορά θα πρέπει να του δοθούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις.


Όπως αντιλαμβάνεστε τα απότοκα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας είναι δύσκολο να διορθωθούν, αλλά τουλάχιστον πρέπει κάθε καινούργια απόφαση που μετατρέπεται σε νομοθέτημα να καταργεί προηγούμενες ανισότητες και όχι να τις διατηρεί.
κ. Υπουργέ, σας ζητάμε να δείξετε την δέουσα προσοχή για την μισθολογική αποκατάσταση των συναδέλφων μας πρώην Δημοτικών Αστυνομικών και όπως προβείτε στην ορθή και συνταγματική απόφαση, στην παραχώρηση της προσωπικής διαφοράς του φορέα υποδοχής. Άλλωστε είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι πλέον των Ο.Τ.Α.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου